woensdag 25 juli 2012

Woensdag 25 juli

UITGEPUT ! 33 graden!
We zijn iets na zessen uit bed (de vleermuizen vliegen nog om onze oren) en tien over zeven lopen we al weg van de camping. Her en der zie je fietsers en wandelaars wegtrekken, de meesten richting Santiago. We lopen vlot door en worden alleen door wat jong spul ingehaald. Snel is St Jean PdP nog maar klein in de diepte. Maar het wordt warmer en warmer. We nemen op de col een pauze onder een boom helaas was dat nog niet echt de col en moeten we daarna verder klimmen. Prachtige rotspartijen maar het wordt steeds zwaarder. Met heel veel moeite komen we echt boven aan en besluiten te lunchen en een heel lange siësta te houden. Eerst bijkomen want we hebben het gevoel te ver te zijn gegaan. Gelukkig vinden we een mooi plekje onder een oude boom naast een ruïne.
In de takken hangen onze natte kleren en de tent te drogen.En wij slapen op de onovertroffen Xenox matjes. We waren te uitgeput om er een mooie foto van te maken.
Na 4 uur pauze zou het toch moeten lukken. We pakken alles weer in en hijsen de rugzakken weer op onze rug.
Maar ook om 4 uur ' s middags is het nog veel te heet.
Met heel veel pauzes lukt het ons om het hotel in Esterencuby te bereiken. Helemaal kapot.
Morgen wordt het weer warm dus we houden een rustdag want vandaag was net iets te veel uitdaging.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Agnes en Babette,
    Goed dat jullie lekker een rustdag gaan nemen. Als ik het zo lees was de tocht woensdag wel een erg zware. Geniet van de rust.

    groetjes Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai Agnes, dat was idd een pittige dag. Misschien was het verstandiger geweest eerder te stoppen en wild te gaan kamperen. Aan de andere kant, een lekkere douche en bed is ook prettig.
    Jammer dat er een vervelende vleermuis met jullie is meegevlogen, hopelijk heeft het jullie niet te lang wakker gehouden.
    Rustig aan vandaag en geniet van de omgeving.

    Groeten, berna

    BeantwoordenVerwijderen