zondag 19 augustus 2012

Vrijdag 17 augustus

Om 7 uur op, de tent afbreken en iets na achten op weg. Eerst de bakker, dan de bus.
De buschauffeur vraagt wat we gaan doen en zegt dan dat hij ons dus wat verder dan Gabas afzet omdat we anders eerst een stuk asfalt moeten. Schattig.
Het is pas half tien als we beginnen te lopen. We steken een beek over en even verder vinden we een mooi plekje om te ontbijten en koffie te maken. Dat sterkt ons voor de komende klim.
Eerst gelukkig in het bos. We nemen een variant om een enge passage met kabels te vermijden want ik vertrouw die beschrijvingen niet meer en op de bordjes wordt er al voor gewaarschuwd "vertigineuse.
We volgen een tijdje de Gave de Soussoue en moeten dan weer heel steil klimmen maar een bron waarbij ik wil kamperen.
De bron is mooi maar het bos wel wat donker. Een stel wandelaars raadt ons aan weer een variant te nemen en te kamperen op de vlakte van Soussoue.
Na de siƫsta om vier uur hijsen we de rugzakken weer op de rug en gaan we verder door het bos. Op de kaart leek het een rustig vrijwel horizontaal pad maar het valt ons toch zwaar want het gaat op en neer en het is nog steeds heel warm. Maar als we verder komen zien we de beek steeds beter en genieten we van de kleine watervalletjes.
En dan opent het landschap zich en kijken we uit over een grote vlakte door kleine stroompjes doorkruist. We voelen ons Platvoet.
Een mooie plek voor de tent is snel gevonden. Er kamperen ook anderen hier maar niet veel. We eten ons favoriete maal: pasta met sardientjes en gaan op tijd naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten