zondag 19 augustus 2012

Zaterdag 18 augustus

Een rustige nacht gehad, de wekker gaat af als het nog donker is maar we moeten opschieten want anders moeten we op het heetst van de dag midden in de zon over een puinhelling. Om half acht lopen we weer, eerst fors klimmen door een bos vol frambozen en bosbessen. Je verwacht hier wel een beer tegen te komen maar dat gebeurt gelukkig niet.
Als we het bos uitkomen hebben we zicht op de GR10. Wij lopen nog lekker in de schaduw maar de GR10 ligt al vol in de zon. We lopen weer langs een mooi beekje. Tenslotte komen we bij een kom waar we kunnen oversteken naar de route. We hebben al zo'n 400 meter geklommen maar moeten nog eens 600 om over de Hourquette d'Arre te komen (2465 m).
Het is inmiddels 11 uur en de zon schijnt maar de wind koelt.
We halen het hijgend, de hoogte is goed te merken.
De daarop volgende afdaling lijkt zo kort, we zien al snel het meer liggen maar we moeten over een naar stenig pad en zijn bekaf als we bij het lac d'Anglas (2068m) komen.
Hier zetten we de tent op en eten we soep en pastamettonijn, ook erg lekker. We willen eigenlijk om 7 uur al slapen maar het is nog licht dus we maken nog een klein ommetje op zoek naar bereik voor de telefoon, niet dus.
Als we er eenmaal inliggen beginnen de valwinden die de hele nacht doorgaan en veel heviger zijn dan die bij lac Gentau. We schrikken regelmatig wakker en hoewel ik natuurlijk een prachtig tentje heb lijkt het niet onmogelijk dat het met deze rukwinden kapot gaat. Gelukkig niet.

1 opmerking:

  1. Ha Agnes en Emmelie, zo te zien weer prachtige tochten en mooie overnachtingsplekken. Ik hoop dat het niet té warm is bij het stijgen. Hier in Nederland ben ik blij geen topje te hoeven beklimmen vandaag bij (bijna) recordtemperaturen. Nog veel plezier! Andrea

    BeantwoordenVerwijderen